3 tips om je te focussen tijdens het mooie weer!

Focussen tijdens mooi weer
3 tips om je te focussen tijdens het mooie weer!

Nu het weer wat mooier weer aan het worden is, wordt het natuurlijk steeds lastiger om je gedachten bij de lezing, workshop of vergadering te houden en om je te focussen! Daarom geven we jullie natuurlijk graag wat tips om je iets beter te voelen, wanneer je binnen je hersenen zit te kraken terwijl buiten het zonnetje schijnt!

#Geniet

Nu horen we jullie al denken ‘’hoe kan je nou genieten wanneer je binnen zit te luisteren naar een lezing terwijl het eigenlijk weer is om op een terrasje te zitten’’? Simpel! Zorg ervoor dat je voor én na de bijeenkomst geniet van het mooie weer! Ga bijvoorbeeld lopend of fietsend naar de bijeenkomst, dit beïnvloed ook nog eens positief het functioneren van de hersenen volgens Hersenstichting Nederland (win-win situatie). Of pak na de bijeenkomst lekker een terrasje in de zon!

#Maak een to-do-list

Maak voor jezelf een planning en plan zo min mogelijk in tijdens de meest zonnige uren. Dit houdt natuurlijk wel in dat je ’s ochtends misschien wat eerder uit bed moet en ’s avonds wat langer door moet gaan, maar dan kan je wel zoveel mogelijk zonuurtjes pakken! Wanneer je bijeenkomst toch echt valt tijdens de kostbare uurtjes zon, zul je je eroverheen moeten zetten en er het beste van maken! Ga lekker een blokje om tijdens de pauze. Volgens Davis Dissalvo verbetert het je humeur, stimuleert het je creatieve vermogen en geeft het je het juiste denkritme!

#Beloon jezelf

Last but not least, wanneer je het hebt volgehouden om je te concentreren tijdens een bijeenkomst terwijl het buiten bijna de 25 graden aantikt, moet je jezelf natuurlijk wel goed belonen! Neem een biertje, trek een lekker flesje wijn open, nodig al je vrienden en familie uit en geniet!

Wil je ook graag tips lezen over het hebben van een effectieve vergadering? Klik dan hier!