Blog: Marijke van der Weide

Team - Marijke van der Weide
Blog: Marijke van der Weide

Graag stellen wij u voor aan collega Marijke van der Weide!

Marijke is in december vorig jaar haar afstudeerstage binnen de reseveringsafdeling van de Buitensoos begonnen en gaat binnenkort afstuderen aan de Hogere Hotelschool Stenden te Leeuwarden. Inmiddels is ze doorgegroeid binnen de Nieuwe Buitensociëteit en is ze begin oktober begonnen als servicemedewerker reserveringen/receptie. Marijke is een topper in haar werk en mocht u als als gast bij ons komen, dan gaat u haar vast en zeker nog eens ontmoeten of spreken. Hieronder volgt haar succesverhaal!

Van stagiaire naar servicemedewerker reserveringen/receptie: road to success!

The beginning of a new chapter

Sinds 5 oktober is mijn functie veranderd van stagiaire reserveringen/receptie naar service medewerker op de reserveringsafdeling. Hoewel er natuurlijk binnen de functie niet heel veel verandert, voelt het ‘echt werken’ toch wel heel fijn. Zijn al die jaren school dus echt ergens goed voor geweest!

1 december 2015 kwam ik hier binnen lopen om te beginnen aan een voor mij groot avontuur. Voor iemand die faalangst heeft overwonnen maar toch nog vrij onzeker is, was een stage van 10 maanden in een nieuwe omgeving bij een nieuw bedrijf erg spannend. Het ontvangst was erg kindest (past perfect in het plaatje van Kindest Regardz) met een versierde stoel en een mooie bos bloemen. Daardoor voelde het meteen als thuiskomen. Toen begon mijn reis en ben ik gestart met het lezen van alle handleidingen om te weten te komen wat er allemaal precies op de afdeling gebeurt. Daarnaast moest ik het Regardz Online resveringssysteem onder de knie krijgen en ben ik begonnen met het inboeken van de reserveringen die collega’s Tineke en Patricia in de drukke november periode aangenomen hadden.

“Sometimes you gotta fall before you fly”

In de periode van december t/m maart ben ik minder onzeker geworden en begon ik mijn draai steeds meer te vinden in de Buitensoos. In maart zei iemand tegen mij: “er zijn 2 keuzes, je valt keihard of je vliegt omhoog”. Ik heb het vertaald als: “sometimes you gotta fall before you fly”. Ik kan je vertellen: dat vliegen gebeurde, ik kreeg de smaak te pakken! Na de opstartfase kreeg ik steeds meer verantwoordelijkheden en langzaam maar zeker voelde ik me hier echt op mijn plek.

In juni 2016 had ik mijn eerste echte partij in Theater Buitensoos, van Menzis. Tijdens de aftersales kon ik er direct een salesafspraak uit slepen wat natuurlijk erg motiverend werkt. Naast het gastcontact, wat heel erg leuk en waardevol is, vind ik één van de mooiste dingen binnen mijn functie dat ik verantwoordelijk mag zijn voor het hele traject, dus vanaf de aanvraag tot en met de aftersales.

De manier van leren hier zorgt ervoor dat ik mezelf intussen als een vis in het water voel op de afdeling. Iedere aanvraag voelt als mijn kindje en ik wil graag dat alle gasten tevreden de locatie weer verlaten. Het blijven knokken zit in mijn bloed en heb ik van jongs af aan al meegekregen omdat mijn ouders een eigen bedrijf hebben. Iedere aanvraag bij de Buitensoos is anders en bij iedere aanvraag is mijn doel er naar te streven er de beste deal uit te slepen voor beide partijen!

Every end has a new beginning

September was mijn afsluitende stagemaand, een maand met een aantal grote congressen onder mijn hoede. De weken hieraan voorafgaand vond ik toch nog best spannend, want alle details moeten kloppen in het draaiboek en met de andere afdelingen, de bediening bijvoorbeeld. Dank aan alle collega’s die mij de afgelopen periode op een fijne, soms beetje strenge wijze feedback hebben gegeven. Daar kan ik nu echt op bouwen.

De tienen die ik kreeg van 2 gasten op MeetingReview is de kroon op mijn stageperiode. Deze periode sluit ik af met een tevreden en zeker gevoel. Mijn carrière, waarin ik nog veel meer ga leren en ga doorgroeien, gaat nu vliegend van start! Mijn uiteindelijke doel is om de sales in te gaan, gelukkig bieden ze mij bij de Buitensoos alle mogelijkheden in het tempo dat bij mij past.

Ik hoop dat ik nog veel mooie aanvragen mag gaan behandelen, dat de gasten met een lach onze locatie verlaten en vooral ook terugkomen. ‘Teruglustig’ worden, zoals we dat zo mooi noemen in de Buitensoos!

Wie weet tot ziens!

Marijke