BLOG: Back to Live – het eerste pilot event!

Back 2 Live
BLOG: Back to Live – het eerste pilot event!

BLOG: Back to Live, the show must go on!

Precies 11 maanden na de start van de eerste lock-down. Samen met 499 andere enthousiaste bezoekers, stond ik te popelen in de smurrie sneeuw om eindelijk weer live vakgenoten te ontmoeten, inspiratie op te doen en te genieten van de energie die ontstaat tijdens een live event. En god wat heb ik die gemist, wat hebben we die gemist. Menselijk contact, elkaar in de ogen kijken, met elkaar praten anders dan via een schermpje en de vibe van een grote groep mensen bij elkaar ervaren. In de afgelopen maanden zijn we allemaal denk ik wel tot de conclusie gekomen dat digitale sessies, thuis werken, geen reistijd en minder springende collega’s om je heen kunnen zorgen voor ontzettend veel efficiëntie. Maar hoe meer afstand, hoe meer digitaal, hoe meer en groter de behoefte wordt aan echt en fysiek contact!

Fieldlab Evenementen
Vandaag was het tijd voor Back to Live Zakelijk. Het eerste pilot event, in een serie van 8, genaamd de Fieldlab Evenementen. Met als doel het vergaren van data en inzichten rondom het verlagen van de besmettingsrisico’s tijdens evenementen. Een PCR test (uiteraard met een negatieve uitslag als vereiste) en een gezondheidscheck gingen vooraf aan dit congres. Een tag (die data verzamelde m.b.t. hoe lang, bij hoeveel andere mensen en op hoeveel meter afstand je je bewoog), een mondkapjes plicht en vaste opstelling in de zaal behoorde tot de gele bubbel (de 500 bezoekers waren verdeeld over 3 groepen, genaamd bubbels met elk een eigen grootte en aanpak) maatregelen.

Toekomstverdriet & Scheppingskracht
Een prachtig inhoudelijk afwisselend programma zorgde voor genoeg stof tot nadenken en inspiratie. De pauzes voor mooie nieuwe ontmoetingen, veel gelach en gezelligheid. Wat ik onder andere meenam uit deze dag? Jitske Kramer (antropologe) omschreef het in haar power sessie prachtig: de cultuurshock waarin we nu verkeren zorgt aan de ene kant voor toekomstverdriet en aan de andere kant voor scheppingskracht. En de kans om alles opnieuw uit te vinden. Het nieuwe normaal, is als de wereld weer open gaat en we onze nieuw geleerde lessen gaan toepassen!

The show must go on
Ik ben dankbaar dat ik onderdeel van deze eerste stap naar opening van de event branche mocht zijn. Wederom ervaarde ik hoe sterk de kracht van live communicatie is. Hoeveel behoefte we hebben aan echt menselijk contact. En hoe belangrijk ons werk is in dit prachtige vakgebied is. The show must go on!

Groetjes Ingeborg