De trends van 2019

De trends van 2019

Ieder jaar zijn er nieuwe trends en ontwikkelingen, zo ook in de eventbranche. Wij hebben een aantal trends voor 2019 op een rijtje gezet. Deze trends zullen dit jaar een belangrijke rol gaan spelen. Hieronder lichten wij vier trends toe met betrekking tot onze locatie: plannen, techniek, rustruimtes en bezoekerservaring.

Plannen

Wanneer er een bijeenkomst wordt gepland is het handig om deze zo snel mogelijk te boeken. Er wordt dit jaar namelijk een groei in events verwacht van 5 tot en met 10%. Kleine groepen kunnen het beste minimaal 30 dagen van tevoren boeken. Terwijl grote groepen wordt aangeraden om minimaal 75 dagen van tevoren te boeken. Dus voorruitplannen maar!
Bij ons zijn de eerste boekingen voor het najaar van 2019 al definitief!

Techniek

Technologie blijft zoals voorgaande jaren een grote rol spelen. Het draait dit jaar niet alleen maar om de nieuwste gadgets en tools, maar om het toepassen van bestaande innovaties. Snelle innovaties op dit gebied zullen bijdragen aan de ontwikkeling van bezoekersbeleving. Alhoewel het in 2019 niet alleen maar om de nieuwste gadgets gaat. Belangrijke voorbeelden hiervan zijn Virtual Reality en live streaming. Met behulp van virtual reality kunnen alle bezoekers worden meegenomen in de belevingswereld van de PowerPointpresentatie. Het aantal bijeenkomsten dat gebruikt maakt van live streaming zal toenemen. Dit brengt naast een groter publiek ook milieuvoordelen met zich mee.
Onze technische dienst zal tijdens een evenement ervoor zorgen dat alles op het gebied van techniek in orde is. Hun rol zal van steeds groter belang worden in de hospitality.

Rustruimtes

Dit woord ga je vaker horen dit jaar. Met een economie die 24/7 draaiende is zowel online als offline en tal van evenementen, is er steeds meer behoefte aan rust. Hierdoor zul je in 2019 steeds meer plekken tegenkomen waar gerelaxt kan worden in een huiselijke sfeer zonder te veel afleiding. De zogenoemde rustruimtes.
Verder worden industriële ruimtes vervangen door ruimtes met warme kleuren en natuurlijke materialen. Zo zullen hout en marmer meer worden gebruikt in combinatie met een beton(look) vloer. De koper, zwarte hoogglans en velours kleuren zullen blijven, maar er zal meer ruimte zijn voor warme kleuren. Dit zal ook goed zichtbaar zijn bij beurzen en evenementen.
Dit jaar zullen een aantal zalen bij Theater Buitensoos een totale metamorfose ondergaan, nieuwe vloeren en wanden voor een rustige uitstraling met meer daglicht.

Bezoekerservaring

Dit jaar zal de bezoekerservaring belangrijker worden. De vraag naar uitzonderlijke locaties en activiteiten zal groeien. Organisatoren willen dat een evenement blijft hangen. Evenementenlocaties spelen hier handig op in door te investeren in hun vergader- en evenementenmogelijkheden. Zo zijn er al locaties met boomhutten en kleine eilandjes in de buitenruimte(s). Deze trend zal vooral zichtbaar zijn in de Verenigde Staten en Europa.
Wij vinden bezoekerservaringen altijd erg belangrijk. Zo streven wij na om iedereen een onvergetelijke bijeenkomst te bezorgen.