Duurzaamheid

Duurzaamheid

Deze week is het duurzame week. Daarom willen wij graag aandacht besteden aan het thema duurzaamheid. Een aantal jaren geleden hoorde je er nog bijna niemand over, maar dat is sterk veranderd. We leven tegenwoordig in een steeds duurzamere economie, maar wat houdt dit in?
Duurzaamheid is nu ontwikkelen zonder daarbij de behoeftes van de toekomst te kort te schieten. Hierbij gaat het niet alleen over de zorg om het milieu, maar wordt er ook rekening gehouden met economische, menselijke en sociale aspecten.

Duurzame economie

Tegenwoordig zie je steeds vaker elektrische auto’s op de weg. Beroepen waar een te kort voor heerst worden nu door de overheid al aantrekkelijker gemaakt door studievoordelen voor de nieuwe generatie. Maar wat te denken van zonne- energie, windenergie, de gezondheid van de steeds ouder wordende bevolking en de infrastructuur. Alles wordt continu aangepast zodat de toekomstige generaties erop vooruitgaat.

Duurzaam ondernemen

Bedrijven kiezen er ook steeds vaker voor om duurzaam te ondernemen. Het uitgangspunt is om zoveel mogelijk waarde toe te voegen voor het bedrijf, de omgeving, mensen en het klimaat. Duurzaam ondernemen betekent ook dat bedrijven er alles aan doen om hun prestaties te verbeteren in gebieden waar ze een grote milieu-impact of sociale impact hebben. De verduurzaming vraagt om andere businessmodellen. Want die van 20 jaar geleden gelden niet meer voor de toekomst.

Nieuwe buitensociëteit Zwolle wordt ook steeds duurzamer zo maken wij gebruik van watervrije urinoirs, ozonwater om mee schoon te maken, scheiden we afval, led verlichting en aangezien wij tegenover het station zijn gevestigd proberen we ov-reizen te stimuleren. En wat doet uw bedrijf aan duurzaamheid?