Het belang van catering

Catering is een van de belangrijkste onderdelen voor het organiseren van een succesvol event. De juiste catering laat gasten proeven van het goede leven. Het is een blijvende herinnering en daarom van essentieel belang!

In onderstaand blog geven we je wat tips voor het zorgen voor een culinaire verwondering tijdens jouw event:

Ontzorgen

De oorsprong van het woord catering komt van de Engelse term to cater for en betekent: “voorzien” of “zorgen voor.” Catering is voor ons een totaalbeleving. We zorgen voor gastvrijheid, goede kwaliteit en een culinaire belevenis waar je nog lang over na praat.

Passend menu

Om een event te laten slagen, heb je een menu nodig dat een breed publiek tevreden zal stellen. Daarom is een menu met een breed scala aan smaken vaak toepasselijk. Om je te voorzien van inspiratie hebben we een foodmagazine opgesteld met verschillende menu idëeen en buffetten om van te genieten tijdens een event of bijeenkomst.

Presentatie

Het presenteren van eten en drinken is een ware kunst. Catering moet een blijvende indruk achter laten bij de gasten. Een passende presentatie met de juiste sfeer mag niet ontbreken tijdens een event. De juiste presentatie zorgt voor een betere beleving van het gerecht door het er smakelijker uit te laten zien. Zo blijft de aandacht gericht op smaak, kleur en textuur.

Als eventlocatie zijn wij altijd bezig met de trends en ontwikkelingen binnen de hospitality en food branche. De volgende food trends zien we steeds vaker voorbij komen:

Duurzaamheid

Een snelgroeiende trend binnen de catering industrie is duurzaamheid. Zo is er vanuit de gasten een groeiende behoefte aan een duurzame menukaart en is er een groeiende vraag naar vegatrische/vegan opties. Daarnaast is er een groei in vraag naar gezonde opties. Men is steeds meer bewust van de herkomst van producten en dit gaat vaak gepaard.

Netwerken

Ondanks al die technologie en snel opvolgende trends blijft er de behoefte aan verbinding: met elkaar, met de omgeving en met het eten. Eten is een manier om een brug te slaan tussen mensen, landen en culturen. Mensen zijn op zoek naar contact met elkaar, een trend die we veel terug zien komen is dat dit mooi samengevoegd kan worden met eetmomenten. Daarnaast is er ook een verandering in eetmomenten. De klassieke combinatie van ontbijt-lunch-diner is niet altijd meer aan de orde. Steeds vaker zien we dat kleine hapjes verspreid over de dag worden geserveerd.

Het nieuwe serveren

Mensen willen verrast worden. Het gaat net zo goed om het eten, als om het presenteren daarvan. Gasten willen genieten van kleinere gerechten; meer gangen en variatie en dus meer kans om iets nieuws te proberen. Mensen willen eten ontdekken, en niet alleen voorgeschoteld krijgen. Ze willen kunnen kiezen. Dus verschillende uitgiftepunten met verschillende types eten is hot.

Door middel van onderstaand magazine geven we je verschillende voorbeelden van cateringmogelijkheden binnen Theater Buitensoos. Onze chefs zorgen voor die culinaire verwondering met verrassende smaken en verleidelijke geuren. Eerlijke producten, de juiste timing en smaken die jouw event versterken. Betoverend culinair vermaak uit de keuken van Theater Buitensoos.