HOE VERLICHTING BIJDRAAGT AAN JOUW EVENT

Bij de organisatie van een event komt veel kijken. Meestal wordt er goed nagedacht over de invulling van de catering, de registratie mogelijkheden, de inhoud van het programma en het geluid en de projectie. Wat vaak geen vast onderdeel van het hele organisatie traject is, is de event verlichting. Zonde, want verlichting kan de sfeer in een ruimte maken, kan een grote impact hebben op de mindset van mensen en kan je evenement niet alleen af maken, maar vooral ook de inhoud van het programma versterken. Maak de event verlichting dus een vast onderwerp op je brainstorm en to do lijst als je een event gaat organiseren. Wij geven je graag alvast een paar tips.

Event verlichting in de huisstijl van jouw organisatie

Kleur de zaal in de passende huisstijl kleuren van je organisatie. Van warm rood met oranje tot felblauw en roze. Een feest der herkenning voor voor je medewerkers of relaties en een goede branding tool.

Gebruik event verlichting om het verhaal van de spreker kracht bij te zetten

CEO & Gastgever van Regardz Hospitality Group vertelde onlangs over zijn service missie Kindest Regardz en de 7 stappen van state of the heart hospitality. Passend bij dit verhaal schreven wij een lichtprogramma. Elke stap van deze servicemissie gaat gepaard met een kleur. In dit geval veranderde de verlichting van de ruimte mee met het verhaal van de spreker. En hoe verder het verhaal vorderde, hoe warmer de kleuren en de sfeer in de zaal werd. Een mooie vertaling van het verhaal van de spreker naar de sfeer en uitstraling van de ruimte.

Beïnvloed met verlichting de state of mind van de gasten

Wil je een meer ontspannen en lean back sfeer creëren of juist een actieve zit en interactie bevorderen. De inzet van licht kan hier een hele grote rol in spelen. Pas om die reden de verlichting per onderdeel van het programma aan en haal zo elke keer het maximale uit elke sessie. Denk aan:
Blauwe verlichting wanneer de focus ligt op actief luisteren en kennis over brengen. Deze kleur wordt in verband gebracht met kalmte, rust en sereniteit.
Groene verlichting is uitstekend geschikt wanneer je tijdens een strategie sessie of kick-off alle neuzen dezelfde kant op wil hebben.
Oranje verlichting kan je goed inzetten voor teambuilding gerelateerde activiteiten. Deze kleur geeft namelijk een gevoel van warmte en opwinding en zet aan tot ondernemen en actie.
Rode verlichting werkt stimulerend voor de hartslag, wekt de eetlust op, je raakt er gepassioneerd door en maakt energiek. Een goede match met motiverende sessies.
Gele verlichting geeft een gevoel van warmte. Deze kleur stimuleert het zenuwstelsel en de mentale processen. Uitermate geschikt voor bijvoorbeeld een relatie evenement.

Creëer meerdere sferen passend bij elk programma onderdeel

Wil je een ruimte multifunctioneel gebruiken dan kan licht een grote rol spelen in de overgang van het ene programma onderdeel naar het andere. Uiteraard wil je dat de sfeer en uitstraling tijdens een inhoudelijk congres anders is dan tijdens het aansluitende intieme sitting diner. En wil je daarna met dezelfde groep nog lekker feesten  inclusief sfeersmakende band dan heb je weer een andere behoefte qua sfeer en verlichting.

Kleurrijk Theater Buitensoos

Theater Buitensoos beschikt over een breed scala aan LED verlichting voor jouw event. Zowel de wanden als de balkonrand en de grote No Fruits (zaalverlichting) betreffen LED verlichting. Deze verlichting is allemaal al aanwezig en meer dan voldoende om jouw evenement tot in de puntjes uit te lichten.

Onze licht technici gaat graag met je in gesprek om een licht programma op maat te schrijven. Een programma wat rekening houdt met de aanleiding, de inhoud, doelstellingen en gewenste sfeer van je evenement.

Omdat Theater Buitensoos een authentiek theater is in een modern jasje hebben we er voor gezorgd dat de comfortabele theaterstoelen op de begane grond in elke gewenste opstelling geplaatst kunnen worden of uit de zaal kunnen worden verwijderd. Met andere woorden; starten met een inhoudelijk programma, aansluitend een sitting dinner om daarna over te gaan in een knallend feest behoort tot de mogelijkheden. En op basis van het geschreven licht programma creëren we samen drie keer een totale andere uitstraling, sfeer en gevoel.

Kleurbeleving en sfeer ervaar je het beste als je er middenin staat. Nieuwsgierig naar de mogelijkheden? Bel of mail ons gerust, je bent altijd welkom voor een klein lichtspektakel en een goede kop koffie. We ontmoeten je graag.