HOGE HAKKEN & EEN BLONDE PAARDENSTAART

Niet lullen maar poetsen

Laten we gaan bloggen. Ik ben overal voor in, nou ja voor veel dingen, die me leuk lijken. En zaken gerelateerd aan events, verhalen, fotografie, design en spontaniteit die vind ik leuk. Onder andere, dat is nog maar het topje van de ijsberg. Dat gevoel wat je vast wel kent dat bekroop me, wat ga ik in vredesnaam opschrijven wat jou, aan de andere kant van het scherm interesseert. Denken denken denken, gelijk mijn grootste valkuil. Al dat denken, soms moet je gewoon doen. Gek dat ik hier eindeloos over kan nadenken terwijl alle grote beslissingen in mijn leven binnen een paar minuten gemaakt werden door me. Dan doe ik blijkbaar ineens. Niet lullen maar poetsen!

En zo werd ik twee jaar geleden directeur. Van de leukste congres- en event locatie in deze branche. Vind ik, en gelukkig nog velen met mij. Tuurlijk er zijn er nog een heleboel meer, toffe locaties. Maar ik werd stiekem een beetje verliefd op die mooie Buitensoos in 2013. Ik verloor mijn hart kan je wel zeggen. Niet alleen aan de Buitensoos, ook aan mijn toenmalige baas. Zo, dan hebben we dat ook maar gewoon gezegd en gehad. Ik werd dubbel verliefd dus, best heftig 😉 Het werden twee mooie langdurige relaties, die met de Buitensoos en ook die met mijn toenmalige baas.

Die vragen… Alsof ze heel normaal zijn

Maar goed, ik werd directeur. En dat is tof, onwijs uitdagend, af en toe verschrikkelijk vermoeiend, maar zeer zeker en bovenal de baan van mijn leven. Blijkbaar is het ook heel fascinerend. Voor de buitenwereld. Want er zijn een paar vragen die ik elke keer weer krijg. Hoe dan? Je bent nog zo jong. Je bent toch ook moeder? Maar je bent een vrouw. Op die hakken? Wat vind je man daarvan? Huh ben jij de directeur, SERIEUS? Voor een directeur ben je best knap.

Dat is nog niet alles hoor. Een paar vragen zal ik jullie besparen. Sommige vragen het recht op de vrouw af. Zonder rode wangen. Alsof het de normaalste zaak van de wereld is. Dus zo benader ik het dan bij deze ook maar even. Alsof het heel normaal is, die vragen. Die baan is namelijk heel normaal hoor. Er zijn er heel veel zelfs, stoere vrouwen met een stoere baan. Op hakken, met een kindje en een blonde paardenstaart. Maar het houdt mensen bezig dus ik ga ze maar gewoon beantwoorden. En de meesten bedoelen het goed, zijn oprecht benieuwd en positief verbaast.

Jong, vrouw en mama

Ik ben jong en was ook jong toen de kans voorbij kwam, net 30. Ik pakte hem met twee handen aan. Werk keihard, maak fouten, ga op mijn bek, lach veel en huil af en toe. Ik zoek hulp, heb fijne mensen om mij heen en soms vloek ik een paar keer teveel. Niet goed, werkt soms wel. Dus stoere andere jonge meiden, jullie kunnen het ook. Werk hard en volg je hart. Durf en gewoon doen.

Het klopt, ik ben mama. Niet “ook mama”, maar bovenal mama. En ik wil iedereen uitleggen hoe ik deze baan doe en leef. Maar hoezo moet ik uitleggen hoe ik dit als mama voor elkaar krijg. Want ik hoor verdorie nooit, maar dan ook nooit iemand vragen “heee en jij bent toch vader, hoe doe je dat, die baan combineren met het vaderschap”. Dat is namelijk het antwoord, zo doen wij dat, moeders. Net als vaders dat doen. Met veel liefde, aandacht, luisteren naar waar je gelukkig van wordt, balans houden en vooral samen en met elkaar.

Als vrouw heb je een paar voordelen. Net als je een paar voordelen hebt als man. Sommige dingen kunnen wij over het algemeen nou gewoon net iets beter. Denk aan empathie, dat onderbuikgevoel, ………. En daar doe ik mijn voordeel mee. En die hakken, die vind ik mooi. Ik voel me er zelfverzekerd op. Ze staan me gewoon beter dan mijn sneakers. En als ik voor een directeur best knap ben, dan doe je een heleboel anderen te kort en bedank ik je voor het compliment.

Begrijp me niet verkeerd. Ik vind deze vragen niet eindeloos vervelend. Soms enigszins verbazingwekkend, maar meestal lach ik er om. Het zegt iets over hoe de vragensteller naar de wereld kijkt. Het opent een gesprek. Het zijn altijd ijsbrekers.

Contact

Oh en trouwens, ik neem jullie de komende maanden nog wel vaker mee in mijn leven als directeur van deze toffe congres- & eventlocatie Theater Buitensoos en Nieuwe Buitensociëteit. Eerlijk en oprecht. Als je een vraag aan me hebt voor de volgende blog dan hoor ik het graag. Bel, mail of app me! Nodig me uit om te linken, ik kom graag met je in contact.

Meer lezen? Lees ook mijn blog “Directeur zijn is helemaal niet uitdagend”