Rubriek 2: Maatschappelijk betrokken

Ronald McDonald

Theater Buitensoos is sinds 2013 de trotse partner van het Ronald McDonald Kinderfonds. Dankzij de Ronald McDonald Huizen zijn ouders altijd binnen een paar minuten bij hun kind in het ziekenhuis. We doneren jaarlijks aan dit goede doel om zoveel mogelijk overnachtingen te kunnen verwezenlijken voor de ouders van zieke kinderen. Dit doen we door €1,- per boeking te vragen aan onze klanten. €1,- is een heel erg klein bedrag voor een boeking, maar dit kleine bedrag heeft heel veel impact over een jaar tijd. Wij stellen elk jaar een doel op om minimaal €1500,-  op te sparen met deze kleine boekingsbijdragen. Daarnaast organiseren wij activiteiten om geld in te zamelen, verkopen wij knuffels waarvan de volledige opbrengste naar het fonds gaat en verhuren wij de dakjes van onze duurzame Ronald Mc Donald Kinderfonds bestekhuizen in het restaurant. Wij presenteren ons bestek in bestekhuisjes gemaakt door de werkplaats in Nijverdal. Hier werken mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. De betreffende bestekhuisjes worden weer gesponsord door klanten, leveranciers en andere relaties ten bate van het Ronald McDonald Huis Zwolle.

RomBomBom festival

We sponsoren jaarlijks een groot gedeelte van het RomBomBom festival. Dit is een evenement met als doel om mensen met een verstandelijke beperking een fantastische dag te bezorgen. Honderden cliënten van zorgorganisatie Frion komen jaarlijks op het muziekevenement af. Het is voor hen en hun familie en/of begeleiders een jaarlijks terugkerend gratis spektakel. De organisatie ligt in de handen van de Zwolse kapel De Tower Snörr’n. De Tower Snörr’n een bijzonder orkest ­ van mensen met een verstandelijke beperking.

Toegankelijkheid

We beschikken over mindervalide parkeerplaatsen, drempelvrije toegang en een drempelvrij

pand, er is een lift aanwezig naar de verschillende etages, we beschikken over mindervalide

toiletten en hulphonden zijn in onze gehele locatie toegestaan.

 

Themadagen

We sluiten regelmatig aan bij duurzame themadagen en hiervoor stellen we per kwartaal een kalender op. Een aantal voorbeelden hiervan zijn:

  • een wandeling maken met een afvalprikker en onderweg afval opruimen;
  • op nationale kraanwaterdag maken wij meer bekendheid over dat wij alleen kraanwater serveren vanuit een speciaal gefilterde waterpomp;
  • op de dag zonder vlees sporen wij mensen aan om minder of geen vlees te eten.