Stagiairs van de Buitensoos aan het woord!

Stagiairs van de Buitensoos aan het woord!

Stage. Een belangrijk onderdeel van veel opleidingen. Het begint allemaal met de zoektocht naar dé stageplek, een hele klus op zich. En dan moet je nog gaan solliciteren, iets waar velen tegenop kijken. Maar wist je dat maar liefst 71% van de studenten een bijbaan of een betaalde stage heeft? Je bent niet de enige! In deze blog komen vier stagiairs van de Buitensoos aan het woord over hun stageperiode!

‘’Ik weet nog goed dat ik het solliciteren redelijk spannend vond (lees: mijn eerste echte sollicitatie, helpppp!), maar die spanning werd mij snel ontnomen. Ik had een leuk gesprekje met Marijke, de commercieel manager en voelde gelijk die warme sfeer die het bedrijf probeert uit te stralen (en dus met succes!). We zijn nu ruim drie maanden verder en mijn gevoel is nog steeds hetzelfde! Ik heb leuke mensen ontmoet, mijn grenzen verlegd en meegelopen met mijn eerste event. Verder houd ik mij voornamelijk bezig met de Social Media, website en overige marketing/sales gerelateerde projecten. Daarnaast ben ik ook nog volop bezig met mijn scriptie. Ik heb nog zo’n zeven maanden te gaan voordat mijn stageperiode voorbij is en ik hoop nog een hele leuk tijd tegenmoet te gaan!’’ – Mirthe Oosterhof, Stagiair Marketing & Sales.

‘’Ook voor mij was het een spannende stap, een tien maanden afstudeerstage bij een nieuw bedrijf. Voor het eerst een ‘kantoor’ stage met kantoortijden. Gelukkig was ik hier snel aan gewend en hielp het fijne team van de Buitensoos er aan mee dat ik mij snel op mijn plek voelde. Tijdens mijn stage op reserveringen ben ik bezig om voor nieuwe en bestaande klanten een offerte op maat te maken voor hun evenement. Dit vind ik hartstikke leuk om te doen, omdat het uitdagend werk is en de aanvraag van de klant verschilt bijna altijd. Het leuke aan de stage is ook dat ik veel in contact ben met de klant en afspraken maak voor bijvoorbeeld een rondleiding of om details van het event door te spreken. Over een paar maanden is het einde van mijn stage alweer voorbij, daarom ben ik nu dan ook druk bezig met mijn scriptie over de gasttevredenheid van Theater Buitensoos. Op naar de laatste paar maanden stage èn de laatste lootjes!’’ – Ellen Hop, Stagiair Reserveringen.

‘’Ik loop sinds eind januari stage bij de Buitensoos, tot nu toe zijn mijn ervaringen super leuk! Ik heb al heel veel ervaringen op mogen doen en ik merkte al snel dat het een superleuk team is om mee samen te werken. Op mijn eerste stagedag kreeg ik een uitgebreide rondleiding door het pand en heb ik een bijeenkomstdag gehad waar ik meer te weten kreeg over de organisatie, ook dat was erg indrukwekkend! Het leukste vind ik dat ze hier open staan om je nieuwe dingen te leren! Zolang jij aantoont dat je wil leren dan zijn zij bereid om je te helpen!’’ – Clarissa van Loozenoord, Stagiair Banqueting.

‘’Toen ik voor het eerst binnen kwam vond ik het wel spannend omdat ik het bedrijf niet kende, maar die spanning was snel voorbij. Ik werd goed geholpen en begeleid zodat ik mij snel thuis zou voelen en dat is zeker gelukt. De eerste week was het vooral wennen omdat je, letterlijk en figuurlijk, de weg niet kent. Ik zou 10 weken stage lopen bij de technische dienst, maar door het corona virus is mijn stage vroegtijdig beëindigd, dus zijn het helaas maar 7 weken geworden. Toch heb ik in die korte tijd heel veel geleerd. Ik heb feesten mogen bijwonen zoals: de Rubberboot, een bedrijfsfeest en de Heerenzitting. Ook mocht ik congressen draaien en zalen voor vergaderingen klaarzetten met beamers en extra apparatuur. Ik heb het erg naar mijn zin gehad en vind het een super leuk bedrijf!’’ – Corné Blom, Stagiair Technische Dienst