Wat te doen met buitenbeentjes?

Wat te doen met buitenbeentjes?

Niks mis met buitenbeentjes!

Het kuddedier 

Mensen zijn net kuddedieren en kiezen daardoor altijd voor de mooiste komkommer of banaan. Maar wat is er mis met het kromme broertje of zusje?!  Smaakt hij of zij niet even lekker en ziet het eindproduct er uiteindelijk ook niet allemaal hetzelfde uit?

De buitenbeentjes 

Albert Heijn noemt deze kromme broertjes en zusjes buitenbeentjes, groente en fruit die er anders uitzien dan we in Nederland gewend zijn. Denk bijvoorbeeld aan kleine paprika’s, kromme komkommers of appels die onvoldoende zijn verkleurd. Desalniettemin is er geen verschil in versheid en kwaliteit!

Zo ook het Krommies team van Kromkommer, te krom, te dik, te klein, te veel…. zij vinden het te gek. Kromkommer geeft aan dat zo’n 10% van al het groente en fruit wordt verspild vanwege hun looks of door overproductie. Te krom voor woorden! Kromkommer helpt de kneusjes naar jouw bord, zullen we maar zeggen.

Twisted Jams tot u dienst!       

Allemaal te gekke verhalen met een heel mooi streven. Zo zijn wij een tijd geleden ook een samenwerking aangegaan met zo’n kromtastisch bedrijf. Twisted Jams gerund door Mirjam en Angela is een bedrijf dat te grote, te kleine, te kromme of gewoonweg te lelijke groente en fruit gebruikt in hun Twisted Jams. Groente en fruit dat anders in de prullenbak zou beland, goed en lekker smakend voedsel dat weggegooid wordt is natuurlijk zonde! Get twisted and buy twisted jams!

Doe jij mee?   

Doe jij mee in de strijd tegen voedselverspilling in Nederland en wil je ook nog eens genieten van een heerlijke lunch? Kom deze Twisted Jams dan proeven bij ons lunchbuffet, doordeweeks dagelijks beschikbaar van 12.00-14.00 uur bij Nieuwe Buitensociëteit Zwolle.