ZAALOPSTELLING, WAT MOET JE ERMEE?

Iedere keer stellen onze congres en event experts de vraag aan de klant; welke zaalopstelling wilt u in de zaal en nog belangrijker waarom? En steeds weer krijgen zij dezelfde antwoorden; doe maar gewoon rijtjes stoelen, een tafeltje is wel makkelijk voor je kopje of nog zo’n mooie, doe maar een rondje dan kunnen de mensen elkaar zien. Als ze dan doorvragen waarom ze welke opstelling willen, blijft het stil. Om dit voor eens en voor altijd te voorkomen, hierbij de mastertips om je zaalopstelling aan te laten sluiten bij je bijeenkomst, maar voordat we de diepte in kunnen eerst even een korte recap welke opstellingen er ook alweer allemaal zijn:

U-vorm

De tafels staan opgesteld in de vorm van een U. Veelal staat in de opening van de U nog een voorzitters/trainers tafel welke los staat van de u-vorm. Per tafel is er ruimte voor 2 stoelen.
Ben je met een kleine groep, is interactie belangrijk, is het prettig als mensen elkaar leren kennen en moeten ze elkaar allemaal aan kunnen kijken? Kies dan voor de u-vorm.

Carré

Bij deze zaalopstelling staan de tafels in een vierkant opgesteld. Per tafel is er ruimte voor 2 stoelen.
Mag het iets formeler dan de u-vorm, hebben de gasten personal space nodig, schrijfruimte en moet er nog steeds de mogelijkheid zijn om elkaar aan te kijken? Kies dan voor de carré opstelling.

School

De tafels staan in rijen opgesteld met tussen elke twee tafels loopruimte. Per tafel is er ruimte voor 2 stoelen. Bij deze zaalopstelling zitten alle gasten in de richting van de spreker.

Cabaret

De tafels staan in rijen opgesteld met tussen elke twee tafels loopruimte. Per tafel worden er 5 of 6 stoelen achter en naast de tafel geplaatst. Bij deze zaalopstelling zitten alle gasten in de richting van de spreker.
Wil je volume, eenzelfde kijkrichting, aandacht voor de spreker, schrijfmogelijkheden en overlegmomenten? Kies dan voor de cabaretopstelling.

Theater

De stoelen staan opgesteld in rijen. Afhankelijk van de grootte van de groep wordt er voor één of meerdere gangpaden tussen de stoelen gezorgd. Bij deze zaalopstelling wordt er geen gebruik gemaakt van tafels.
Ga je voor volume, eenzelfde kijkrichting en alle aandacht voor de spreker? Kies dan voor theateropstelling.

Feest

Er kan gekozen worden voor verschillende verhoudingen in sta- en zit mogelijkheden voor de gasten afhankelijk van het doel van het evenement en de gewenste catering.

Lagerhuis

Een lagerhuis opstelling bestaat uit stoelen tegenover elkaar in de zaal, eventueel ook met tafels erbij.
Mag er lekker gediscussieerd worden, moeten de gasten tegenover elkaar zitten en mogen ze elkaar wel aankijken? Kies dan voor de lagerhuis opstelling.

Kring

Een kringopstelling zijn allemaal stoelen in een kringetje. Vaak zit de trainer in het midden van de kring.
Heb je een kleine groep waarbij mensen op een informele manier met elkaar de discussie aangaan? Kies dan voor de kringopstelling.

Uiteraard is iedere bijeenkomst uniek en kijken we graag samen met jullie naar de zaalopstelling voor jullie bijeenkomst.
Wil je meer weten? Neem vrijblijvend contact met ons op!