Blog: onze ervaringen tijdens de “corona crisis”

Blog "Corona uitdagingen"
Blog: onze ervaringen tijdens de “corona crisis”

IK GEEF HAAR WEG

vrijdag 3 april 2020

Een paar weken geleden deed ik een oproep. Ik gaf met liefde onze theater- & podium kracht weg aan een fantastisch goed doel of hartverwarmend maatschappelijk initiatief. De reacties waren overweldigend en onwijs leuk. Ik heb zoveel mooie gesprekken gehad, nieuwe contacten gelegd en eerste plannen samen gemaakt.

En toen kwam de corona crisis. Geen live ontmoetingen, geen theater vol verwachtingsvolle gezichten, geen verhalen op het podium die raken.

Maar… ze staat hier nog steeds, in al haar kracht en schoonheid. Dus we doen het even anders, we passen ons aan. We passen haar aan, flexibel als ze is. En we geven haar nog steeds met liefde aan je weg. Want juist nu is er ruimte voor creativiteit, nieuwe mogelijkheden en verrassingen. Dus wil jij haar theater & podium kracht zelf ervaren en zoek jij:

  • Een podium om jouw podiumkunsten te oefenen
  • Een fantastische locatie voor een fotoshoot
  • Een adembenemende plek om jouw masterclass, webinar of online training op te nemen
  • Een fantastsche concertzaal om jouw verhaal, liedjes of andere fantastische ideeën ten gehore te brengen en te livestreamen

Je bent meer dan welkom, met al je stoere plannen en ideeën. Uiteraard op veilige afstand en zonder publiek.

Bel, app, skype me. Ik geef haar nog steeds heel graag aan jou. En laten we deze tijd gebruiken voor mooie nieuwe dromen!

MAAK MAGISCHE MOMENTEN!

 

VERWEND KRENG

vrijdag 20 maart 2020

 

Wat leer je toch veel over jezelf hè, deze week?!

Ik besef me ineens:

❧ Hoe normaal ik het vind om te kunnen gaan en staan waar ik wil. Hoe ik mijn vrijheid dus eigenlijk voor lief neem

❧ Dat ik hetzelfde doe met mijn gezondheid

❧ Wat ik allemaal kan wegsnaaien uit verveling zonder er over na te denken. Niet best, kan ik je vertellen. Dit wist ik stiekem eigenlijk al lang, maar weiger ik gewoon onder ogen te komen.

❧ Dat een ritme toch wel erg prettig werkt, beter dan een joggingbroek.

❧ Hoeveel makkelijker communiceren is als je elkaar in de ogen kan kijken. Je snapt dat het thuis uitstekend gaat, nu we elkaar allemaal continu in de ogen kunnen kijken 😉

❧ Dat ik ontzettend verwend en bevoorrecht ben. Dus dat dankbaarheid op zijn plek is.

Vul gerust aan, wat heb jij deze week geleerd (over jezelf)?

IK MIS JE

donderdag 19 maart 2020

Ons fijne bedrijf is al een paar dagen leeg en jeetje wat mis ik haar. Tot in m’n tenen!

Dat mooie bedrijf om door rond te lopen, maar ook de aanwezigheid van al mijn fijne collega’s om me heen.

Niet dat ik niks te doen heb. In tegenstelling. Mijn telefoon staat roodgloeiend en zit tegen mijn oor geplakt. Een kleuter springt de hele dag om me heen. De verdwaasdheid hebben we weggestuurd. Die laten we nu overgaan in ruimte voor nieuwe plannen modus.

Nieuwe plannen, een nieuwe setting (niemand fysiek bij elkaar in de buurt, maar thuis aan het werk), vraagt om nieuwe manieren van contact en afstemming. Het zorgt voor een compleet andere dynamiek. En dat, kan ik je zeggen, is best even wennen.

Ik duik vanavond toch maar eens in de wondere wereld van slack en trello. Zodat de telefoon straks even wat stiller kan worden, er wat ruimte in mijn hoofd komt en de creativiteit weer kan gaan bruisen. En ondertussen ben ik dankbaar voor de betrokkenheid en flexibiliteit van mijn toffe team!

 

ZORGHELD

woensdag 18 maart 2020

Knallend vuurwerk hoorde ik gister. Wat in hemelsnaam is dit dacht ik, ooh ja 20.00 uur. Een enorm applaus voor al onze zorgende medemensen. Zullen we onze dankbaarheid nog even voortzetten!?

Toen ik ruim 4 jaar geleden directeur werd van Nieuwe Buitensociëteit Zwolle & Theater Buitensoos zei een van mijn liefste en oudste vriendinnen “ik vind het zo knap, ik heb zoveel respect voor je, hoe doe je dat?!”. En dat is precies wat ik denk over haar. Als we belden in de auto ~zij terug van haar nachtdienst (met moeite haar ogen open houdend), ik op weg naar het werk in de file~ en ze vertelde over een reanimatie, handmatige beademing of allerlei moeilijke termen waar ik echt geen klap van begrijp. En dan zei ik weer eens “jemig Rens, je hebt verdorie gewoon iemands leven gered vannacht of de pijn draaglijker gemaakt”. En was ik er even stil van.

We proberen allemaal op onze eigen manier een klein beetje het verschil te maken. Maar de tranen springen in mijn ogen als ik denk aan al die mensen (die mij dierbaar zijn) die zo hard werken voor andermans gezondheid. Die elke dag zo’n enorm verschil maken!

Renske Postma deze is voor jou. Ik hou zo ontzettend veel van je! Diep respect en BE SAFE! 

 

OUT OF MEETING #1

dinsdag 17 maart 2020

Vanochtend keek ik verdwaasd om me heen toen de wekker ging. Ik spring energiek mijn bed uit, stommel naar de badkamer en stoot onderweg kneiterhard mijn teen en besef het me dan ineens weer. We hebben gister Nieuwe Buitensociëteit Meeting Center Zwolle voor drie weken gesloten, vanwege dat ellendige virus.

Wat een bizar vreemde gewaarwording was dat. Die fijne plek waar het altijd zo levendig is en waar het nooit stil is. Ze is nu even out of meeting. Beneden slinger ik de laptop aan en staar een beetje voor me uit. Ik voel me mistroostig en strijdbaar tegelijk. De laatste krijgt de overhand, want die geef ik gewoon meer aandacht en wint dan.

Ik besluit om “even” al onze fijne medewerkers te bellen. Die hebben vast vragen en willen misschien even hun hart luchten. Er is zoveel gebeurd, in zo weinig tijd. Fijn om ze (bijna) allemaal even te spreken, gelukkig is iedereen gezond (het enige wat nu echt telt). We kletsen over klus plannen en wat de tijdelijke sluiting voor iedereen betekent. Het gevoel van begrip, balen (netjes verwoord), maar ook positiviteit en enorme betrokkenheid overheerst.

In het bos laat ik de kleine draak even uit en komt er weer ruimte voor een boel strijdplannen! Cu tomorrow!

Groetjes Ingeborg

Vergaderzaal Nieuwe Buitensociëteit Zwolle