een geslaagde productlancering begint bij Theater Buitensoos

Donderdag 31 maart, 2021

EEN GESLAAGDE PRODUCTLANCERING BEGINT BIJ THEATER BUITENSOOS
Een productlancering zonder beleving, zal zelden tot succes leiden want dit is simpelweg wat saai. Tijdens een event willen mensen eigenlijk altijd wat beleven en meegenomen worden in de gehele customer journey. Daarin zijn sfeer, lichtgebruik, akoestiek maar vooral een persoonlijke benadering erg belangrijk. Mensen willen het evenement bijwonen omdat ze interesse hebben in het nieuwe product of service. Geef hen dus de mogelijkheid om het product te beleven. Kun je het product gebruiken? Bied dan ook deze mogelijkheid aan. Is het eigenlijk een best saai product? Zorg er dan in elk geval voor dat alles eromheen niet saai is! Dit doe je door jouw event op een ongewone locatie te laten plaatsvinden, bijvoorbeeld in ons unieke Theater Buitensoos. Doe iets geks, of creëer interactie! Creëer een customer journey die niemand zal vergeten, want alleen een informatiepraatje garandeert geen succes!

DE GASTENLIJST STRUGGLE!
Net zoals met feestjes is het altijd lastig om te bepalen wie je nou daadwerkelijk wilt uitnodigen. Dit geldt natuurlijk ook voor de lancering van jouw nieuwe product/service. Je wilt misschien wel honderden mensen uitnodigen voor de lancering. Soms is dat mogelijk, maar in veel gevallen is het verstandiger om kwaliteit boven kwantiteit te verkiezen. Waarom? De mensen die op je event aanwezig zijn, zijn over het algemeen je ambassadeurs. Het is belangrijk dat vooral zij een goede indruk krijgen van jouw product en het verhaal gaan vertellen. Focus je daarom echt alleen op hen en nodig geen overbodige personen uit!

Het is in 2021 een trend om gebruik te maken van influencers. Influencers zijn (online) personages die een groot aantal volgers hebben en over de jaren heen een autoriteit zijn geworden. Het is een goede manier om meer mensen te bereiken en vaak ook de juiste doelgroep, mits je met de gepaste influencer werkt! Als je met meerdere influencers werkt is het een strategie om alle influencers op dezelfde dag iets te laten posten.

Een goed voorbeeld hiervan is het smoothiemerk ‘’Naked Juice’’.
Bekende lifestyle bloggers zoals Kate La Vie delen op Instagram bijvoorbeeld geregeld snapshots van hun dagelijkse outfits en verzorgingsproducten. Daartussen bevindt zich dan vaak een strategisch neergelegd flesje Naked Juice. Het mensenbrein vat dit niet zo snel op als directe reclame. Toch trekt het ‘bijproduct’ (deels onbewust) wel de aandacht.

DE JUISTE VOORWAARDEN EN SFEER
Vergeet niet dat een productlancering evenement meer moet zijn dan slechts de beleving van het product. Zorg voor de juiste voorwaarden en sfeer. De volgende items zijn daarin erg belangrijk:

 1. Goede catering
  Maak het persoonlijk en zorg dat de catering past bij jouw productlancering. Theater Buitensoos beschikt over haar eigen keukenbrigade. Een goede kop koffie met een zoete lekkernij, een gevarieerd lunchbuffet of toch liever een uitgebreid walking diner? De mogelijkheden zijn eindeloos. Onze chefs maken graag een passende offerte!
 2. Kies een locatie waar livestream en hybride events ook mogelijk zijn
  Nu live bij elkaar komen uitdagender is geworden, maar de behoefte om jouw boodschap over te brengen blijft, is een livestream of een hybride event de perfecte oplossing. Theater Buitensoos is bijvoorbeeld volledig ingericht als studio waardoor een sterk, afwisselend en groots online event organiseren ook in deze tijd mogelijk is!
 3. Kies een locatie waar je jezelf op je gemak voelt
  Wanneer je je op je gemak voelt, straal je dit ook uit naar je gasten en dat zorgt er automatisch voor dat zij zich ook een stuk relaxter voelen. Neem ook eens een kijkje in het warme team van Theater Buitensoos!
 4.  Zorg voor de juiste techniek
  Een goede techniek mag tegenwoordig echt niet meer ontbreken. Ons eigen technisch team heeft bijvoorbeeld jarenlange theater en event ervaring en weet precies wat er nodig is voor het juiste digitale entertainmen

En als het even kan: vergeet ook de goody bag aan het einde niet. Uiteindelijk wil je dat mensen over je product gaan praten en dat na afloop van je productlancering evenement jouw verhaal zich gaat verspreiden.

Tip: Iets lekkers voor in de goody bag? Theater Buitensoos heeft de allerlekkerste XL Brownies!

EEN GESLAAGDE LANCERING OP EEN BIJZONDERE LOCATIE?
NEEM CONTACT MET ONS OP!

Wij weten als geen ander hoe je jouw nieuwe product of service een podium geeft! Ben je nieuwgierig naar de mogelijkheden voor jouw productlancering? Neem contact op via ons contactformulier of bel of mail ons!