Event trends 2022

Dat 2021 een bewogen jaar is geweest voor de eventsector is zacht uitgedrukt. Maar wat staat de eventsector in 2022 te wachten?

Het hoofddoel voor 2022 is dat events meer gaan fungeren als podium voor inspirerende ideeën. Daarnaast weten we uiteraard niet hoe het jaar eruit gaat zien. Maar het is goed om vooral te blijven kijken wat we nog wel kunnen & hoe we hier op in kunnen spelen. Want niets doen, dat is geen optie!

Uit onderzoek is gebleken dat 95% van de Nederlanders verlangt naar het bezoeken van events. Zodra we weer mogen is het tijd voor een inhaalslag! Onderstaand kun je een paar (verwachte) event trends lezen die nuttig kunnen zijn bij het organiseren van jouw event.

1. Hybride events

Deze optie is niet meer weg te denken aankomend jaar. Omdat niemand kan voorspellen hoe dit jaar eruit komt te zien blijft deze trend erg aanzienlijk. Groots samenkomen in het ‘nieuwe normaal’. Het hybride congres is de perfecte combinatie van een intieme live setting en een livestream verbinding.

2. Inspirerende events

Events zijn tegenwoordig zoveel meer dan een locatie, bezoekers en catering. Events zijn er om impact te maken en om een boodschap over te brengen. Het neerzetten van een inspirerend event is dit jaar prioriteit om aan te werken.

3. Micro-events

Als we kijken naar vorig jaar zien we dat er vaker kleinere evenementen hebben plaatsgevonden in plaats van een groot event. Dit had uiteraard te maken met de 1,5 meter maatregelen, maar gezien de onzekerheid is dit een trend die we wellicht vaker gaan zien aankomend jaar & is het iets om rekening mee te houden.

Deze optie hebben we bij theater Buitensoos vertaalt naar het Rollend congres

Hopelijk hebben we je een beetje kunnen inspireren!  Bel of mail ons gerust, je bent altijd welkom om het te hebben over alle mogelijkheden!