MIJN SLEUTELWOORDEN NAAR GOEDE SALES!

HELPEN, VERBINDEN, MAGIE, RELATIES & ENTHOUSIASME – de sleutelwoorden in sales voor mij

Mijn zoektocht naar een fantastische stage

Een passie voor evenementen en de horeca. Zo begon mijn zoektocht naar een bedrijf voor mijn stage. Daar kwam Nieuwe Buitensociëteit Zwolle/Theater Buitensoos om de hoek kijken, een locatie met een prachtig theater en 30 subzalen waar alles mogelijk is. Hier heb ik mijn stage reserveringen gedaan, van aanvraag tot en met de aftersales. Het binnenhalen van een partij bezorgde mij iedere keer weer een feestmomentje en de relaties die je opbouwt zijn de slingers. Na mijn stage mocht ik gelukkig blijven, iedere dag de beste events neerzetten, wie wil dat nou niet!?

Handelsbloed

Omdat mijn ouders een eigen onderneming hebben in de paarden, weet ik al van jongs af aan dat ik er blij van word om veel nieuwe mensen te ontmoeten en om samen tot de beste oplossing te komen. De beste deal is een deal waarbij alle betrokkenen het gevoel hebben het onderste uit de kan gehaald te hebben.

Droombaan

Mijn periode als medewerker reserveringen was van korte duur want onze vorige sales manager besloot een andere baan te kiezen. En daar was dan DE baan. Nog niet eens afgestudeerd en nog geen eens 3 maanden in mijn huidige functie. Iedere dag nieuwe mensen ontmoeten, vele plekken ontdekken, beurzen en netwerkbijeenkomsten bijwonen, bellen en bovenal iedereen helpen met de juiste oplossing, daar staat deze functie voor mij voor. Ik besloot onze Directeur te bellen en aan te geven dat ik geïnteresseerd was en dat het bij mij past. En toen was daar de periode dat ik zowel voor sales als reserveringen verantwoordelijk was. Dit om te kijken of het van beide kanten beviel. Steeds meer werd het sales vak mij eigen, en ik werd steeds enthousiaster.

Sleutelwoorden naar goede sales

Vanaf 1 april vorig jaar mag ik mezelf met trots Sales Manager Nieuwe Buitensociëteit Zwolle en Theater Buitensoos noemen. Met een aantal klanten in mijn portefeuille begon ik vol energie aan de zoektocht naar nieuwe ontmoetingen. Wat ik geweldig vind aan mijn baan?

  • HELPEN, ik geloof dat de kracht van een sales manager ligt in het willen helpen. De enorme nieuwsgierigheid naar de ander maakt het dat je de beste oplossing kunt aandragen.
  • VERBINDEN, hoe mooi is het dat je mensen tot elkaar kan brengen. Door telkens nieuwe mensen te ontmoeten en te horen wat hun behoefte is, kun je ze in contact brengen met iemand die hen verder kan helpen
  • MAGIE, dit spreekt voor zich, ik ben ambassadeur van het mooiste theater met de meeste mogelijkheden; Theater Buitensoos, die daarnaast ook nog naast het station ligt, parkeerplaatsen genoeg heeft en last but not least 30 subzalen. Samen met mijn collega’s maken we van iedere bijeenkomst een magisch optreden, van iedere maaltijd een koningsmaal en van audiovisuele middelen een spectaculair decor.
  • RELATIES, als mensenmens vind ik het erg belangrijk dat de band die je opbouwt centraal staat. Vetrouwen, plezier en openheid van zaken zijn ingrediënten voor een succesvolle zakelijke relatie.
  • ENTHOUSIASME, mensen die mij kennen zullen zeggen dat dit mijn middle name is. Alles valt of staat met een lach, geloven in het beste en daarheen werken dat is wat ik doe. Ik doe niks half maar altijd helemaal van onder tot boven.

Young Sales Professional Noord 2017

Zo’n ontmoeting had ik halverwege vorig jaar, toen ik een afspraak had met Paul Vrieling, die net als ik ook in de peergroup van SMA zit. We hadden een goed gesprek over sales, wat we voor elkaar zouden kunnen betekenen en hoe onze carrières gelopen waren.

Na onze afspraak keerde ik terug naar mijn kantoor, en daar was een mail dat ik geselecteerd was voor de verkiezing Young Sales Professional Noord 2017. Wat ontzettend gaaf! Startend bij het inleveren van je CV, daaropvolgende een pitch, een vragenronde, nog een pitch, nog een vragenronde en toen het optreden tijden SMA Sales Event Noord. Gaaf om aan een paar honderd mensen mijn verhaal te mogen vertellen. Het publiek stemde eerst, waar ik 2/3 van de stemmen binnen sleepte en vervolgens het oordeel van de 5 koppige jury. Einde van de dag mocht ik mij YOUNG SALES PROFESSIONAL NOORD 2017 noemen en door naar de landelijke verkiezing. Uiteindelijk werd ik zesde van Nederland, en dat terwijl ik nog geen jaar Sales Manager was. De jury gaf aan dat mijn drive, enthousiasme, behaalde resultaten en energie opvallend waren en ze blij werden van mijn verhaal.

Laten we connecten!

Dus ben je ook op zoek naar één van bovengenoemde sleutelwoorden? Bel, mail, app, link mij, Sales Manager Nieuwe Buitensociëteit Zwolle & Theater Buitensoos!

Marijke van der Weide
Sales Manager Nieuwe Buitensociëteit Zwolle & Theater Buitensoos
06 10 95 67 91