Tips voor een geslaagd hybride event

In onze vorige blog heb je al kunnen lezen dat hybride events blijven bestaan dit jaar. Hoe pak je zoiets nu aan? In onderstaande blog geven we je wat tips die handig zijn om mee te nemen in de organisatie van een hybride event.

1. Setting

Tijdens een online event zie je uiteraard maar een klein deel van de achtergrond. Daarom is het des te belangijker om deze uitstraling passend te maken voor de boodschap die je uit wil zenden. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een intieme setting met stoelen op het podium of de kleuren van het bedrijf prominent in beeld. Of past een speelse setting misschien meer bij de boodschap van het event? Dit zijn essentiële dingen om over na te denken, zie hieronder wat voorbeelden van eerdere livestreams.

2. Kies passende techniek

Deze tip lijkt misschien heel logisch. Techniek is namelijk een essentieel onderdeel van een hybride event. Een professionele camera, microfoon & internetverbinding zijn erg belangrijk. Bij Theater Buitensoos werken we met onze vaste partner Avex. Zij hebben de expertise en middelen in huis om een geslaagd hybride event te ondersteunen op technisch vlak. Daag ons en AVEX vooral uit.

3. Maak een draaiboek

Een draaiboek laat niets aan het toeval over. Het zorgt ervoor dat alle belanghebbenden op de hoogte zijn van alle details. Dit is met een online event net zo belangrijk als een ‘’normaal’’ event. Zorg voor een duidelijke gestructureerde planning zodat de kijkers thuis een net zo gestroomlijnd event hebben als de fysieke gasten.

4. Zorg voor interactie

Ook tijdens een online event is verbinding met de gast belangrijk. Een gevoel overbrengen op online gasten is misschien nog wel moeilijker. Zorg dat je van te voren goed nadenkt hoe je hen kunt bereiken. Ook hier zijn genoeg opties voor. Denk bijvoorbeeld aan een poll, een live chat functie of laat gasten inbellen.

Je zou ook vooraf een lunchpakket kunnen laten bezorgen, zo kun je jouw gasten volleding ontzorgen en creëer je een verbinding.

Hybride events brengen ook zeker wat voordelen met zich mee. Je kunt het bereik aanzienlijk vergroten aangezien je niet vastzit aan de capaciteit van de locatie. Zorg voor een goede verbinding  & zo kunnen aanzienlijk veel mensen het op afstand bijwonen. We helpen je graag om er een geslaagd event van te maken!