DROOM GROOTS & FEMALE EMPOWERMENT

Bucketlist

Die bucketlist hè, die is hot. Voor het geval je het gemist hebt, vertel ik je het hierbij nog even. Ze verkopen er zelfs enorme hoeveelheden spullen voor. Het bucketlist voor stellen boek, de scheurkalender, de bucketlist jampot en ga zo maar door. Maar ergens is dat lijstje natuurlijk niet voor niks zo onwijs populair. En ik, fervent lijstjes maker, begrijp dat. Want wat op een lijstje staat, dat zingt niet continu rond in je hoofd en dat geeft focus en richting. Mits dat lijstje niet 60 a4’tjes lang is en de moed je in de schoenen zakt bij het zien van het verrekte ding.

Ik heb er ook een, een zakelijke bucketlist, de droom groots bucketlist heb ik hem genoemd. Nadat ik mezelf heb toegesproken is hij tamelijk bescheiden wat betreft lengte. Niet wat betreft inhoud, want hé hij heet niet voor niets droom groots.

3 vrouwelijke conclusies

En nu vond ik het tijd om één van die grote dromen maar eens met de buitenwereld, dus met jullie, te delen. Na mijn 3 jaren als directeur van Theater Buitensoos & Nieuwe Buitensociëteit Zwolle ben ik tot een aantal conclusies gekomen.

  1. Er wordt in de eerste plaats nog steeds anders naar vrouwen in een stoere rol gekeken dan naar mannen. En nee, dat is niet perse nadelig, maar ook niet altijd een voordeel. Lees als voorbeeld nog maar eens mijn blog “Hoge hakken & een blonde paardenstaart” terug. En na de vele mooie reacties en berichtjes is het overduidelijk dat ik niet de enige ben met deze ervaringen.
  2. Ten tweede zie ik dat ik een onhebbelijke eigenschap heb die ik deel met nog een heleboel vrouwen. De eigenschap om jezelf altijd maar kleiner te maken dan je bent (en ik bedoel niet in fysieke lengte). Door een compliment niet gewoon te accepteren met dankjewel, om iets wat je hebt bereikt weg te wuiven als vanzelfsprekend, door niet gewoon op dat podium te klimmen omdat een ander het vast nog beter kan en door een ander er gewoon vandoor te laten gaan met jouw idee. En ga zo maar door.
  3. En tot slot denk ik dat we elkaar bovendien wel wat meer mogen supporten in plaats van bekritiseren. Want daar worden we in the end toch allemaal beter en sterker van.

En nu hoor ik je denken, hartstikke leuk, maar nu?!

Female empowerment event

Ik run een schitterend bedrijf waarmee we eindeloze mogelijkheden creëren om een event als communicatie middel in te zetten. We hebben de event ruimtes en het podium. Daarnaast hebben we naast de organiserende expertise ook vakmensen op het gebied van audiovisuele zaken en een creatieve keukenbrigade. Alles in huis om een kneiter goed event te organiseren.

En laat dat nou net op mijn bucketlist staan. Een live event omtrent female empowerment in Zwolle. Zwolle? Ja, want laten we ook vooral ophouden om te denken dat alles wat telt plaats vindt in de randstad. Zwolle is namelijk één van drie economische top regio’s van het land en dat mogen we best eens wat vaker van de daken schreeuwen. Het is hier gaaf, er zijn een heleboel kansen en mogelijkheden en we zijn uitstekend bereikbaar. Maar dat terzijde.

Een female empowerment event dus. Een event voor vrouwen. Niet over rokjes en lippenstift, maar over ambities, leiderschap, kneitergoede tips en ervaringen, dromen, wetenschap en handvatten. Een event waar je vrolijk en trots van wordt en wat in het teken staat van jouw zelfontplooing. Een event met vrouwen en door vrouwen. Het idee staat nog op een kladje, maar fladdert rond in mijn hoofd en hart.

Contact

Deel je mijn mening en word je ook gelijk enthousiast? Ik wil het natuurlijk niet alleen doen, want samen is gewoon leuker en beter. Dus ben je bijvoorbeeld een marketing & pr talent, uitstekende spreker of workshopleider omtrent dit onderwerp, is deze doelgroep juist ook jouw zakelijke doelgroep of ben je gewoon direct enthousiast geworden? Bel, app, mail, roep me! Nodig me uit om te linken, ik kom graag met je in contact.

Meer lezen? Lees ook mijn blog “Directeur zijn is helemaal niet uitdagend”